Losoncz Miklós tudományos tanácsadó


Az MTA doktora, egyetemi tanár a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karán, a Külgazdaság folyóirat főszerkesztője. 1977-ben végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen, majd kutatóintézetekben, főiskolákon és egyetemeken dolgozott. Fő kutatási területe az Európai Unió, azon belül a brexit. Emellett a világgazdaság és a magyar gazdaság több más aspektusával is foglalkozik. Több mint 230 tudományos publikációja és 12 könyve jelent meg.

A legfrissebbek:

Matheika Zoltán – Losoncz Miklós – Palócz Éva (2021): Makrogazdasági áttekintés 2020-ról és 2021 első félévéről. In: Makrogazdaság, államháztartás koronavírus-járvány idején. A Költségvetési Tanács részére készült elemzések összefoglalói. Országgyúlés Hivatala. pp.23-31.

Nagy Katalin – Bogó Rozália – Losoncz Miklós – Palócz Éva – Vakhal Péter (2021): Világgazdasági fejlemények – ezen belül a Brexit – hatása az EU-ra, benne Magyarország gazdaságára, államháztartására. In: Makrogazdaság, államháztartás koronavírus-járvány idején. A Költségvetési Tanács részére készült elemzések összefoglalói. Országgyúlés Hivatala. pp. 98-107.