2023-2024: A munkaerő- és szakember utánpótlás jellemzői Magyarország különböző régióiban – CORE project

Az MGYOSZ és alvállalkozója a Kopint-Tárki egy, az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló CORE projekt keretében vizsgálta meg, hogyan alakulnak a magyar vállalkozások regionális munkaerőpiacokkal kapcsolatos elvárásai 10 éves távlatban, milyen tényezők és trendek támogatják a pozitív forgatókönyvek megvalósulását az egyes régiókban, illetve hogyan valósítható meg a konvergencia az eltérő gazdasági helyzetben lévő vállalkozások között.

Az elemzés műfaja stratégiai előrejelzés (strategic foresight), melynek keretében a Kopint-Tárki szakértői egyrészt egy országos lefedettségű kérdőíves felmérésen alapuló elemzést készítettek, melynek célja, hogy kiderítse, milyen megoldatlan munkaerő-kérdésekkel szembesülnek a vállalatok a poszt-covid világban, és mire számítanak 10 éves időtávlatban. Másrészt a regionális központokban szervezett ún. szcenárió-tervező workshopok során felvázolt jövőkép kontextusba helyezéséről gondoskodtak.

Letöltések: Workshop meghívó, előadások prezentációja, infografika, Stratégiai előrejelzés (elemzés)

Megrendelő:
101051655-CORE-SOCPL-2021-SOC-DIALOG-Capacity Building of Resilient Employers in Hungary. projekt keretében az EU társfinanszírozásával
Időtartam:
2023. február - 2024. május
Projektvezető:
Vakhal Péter
Résztvevők:
Bogó Rozália